De Smokkelaarstrail is een trail waar je als hardloop/wandel en natuurliefhebber goed aan je trekken komt. Het parcours loopt door de bossen van de diverse landgoederen in de grensstreek tussen Goirle, Hilvarenbeek en het Belgische Poppel. Het trailparcours is gemiddeld zwaar en is een mooie afwissselende route door de natuur. Zo loop je langs beken, vennetjes en door naald- en loofbossen.
Ook kom je onderweg enkele kleine klimmetjes tegen. Je kunt kiezen uit twee afstanden: 8,2,km - 12,5 km - 21 km - 25 km. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WAT

Het grensgebied tussen Tilburg, Goirle en het Belgische dorp Poppel was in de vorige eeuw een geliefd en berucht smokkelgebied. Grote smokkelploegen van zo’n 40 man wisten 's nachts hun weg te vinden door de uitgestrekte bosgebieden. De vele paden en veldweggetjes vormden het decor van spannende smokkelnachten met confrontaties tussen smokkelaars en douaniers.
De Smokkelaarstrail loopt voor een groot deel over deze historische smokkelpaden in het grensgebied tussen Nederland en België.

 

 

 

 

 

 

 

 

WAAR

Smokkelaarstrail

Hardlopen en wandelen over de oude 'historische' smokkelpaden. Parcours loopt door de bosgebieden tussen Goirle - Poppel (B) - Hilvarenbeek

 

De start en finish  van de Smokkelaarstrail vinden plaats bij het restaurant de Roovertsche Leij op het langoed Gorp en Roovert. Dit ligt ten zuiden van Tilburg/Goirle op slechts 1 km van de Belgische grens.

 

Programma Smokkelaarstrail weekend 19 & 20 september 
 

Zaterdag 19 september: Smokkelaarstrailrun (maximum 500 deelnemers)


Zondag 20 september: Smokkelaarstrailrun (maximum 500 deelnemers ) 

 

Starttijd van 09.30 tot 13.00

 

 

 

Als organisatie van de Smokkelaarstrail hebben we de afgelopen periode diverse scenario’s doorgenomen voor de mogelijkheid dat we de smokkelaarstrail onder nog nader door de overheid te bepalen voorwaarden door te laten gaan. Hoewel we deze voorwaarden nog niet kennen hebben we op basis van ‘gezond’ nadenken al wel een aantal beslissingen genomen.

 

Indien we de smokkelaarstrail mogen laten doorgaan dan: 

1.     De trailrun wordt over 2 dagen verdeeld. Je kunt als deelnemer kiezen om op zaterdag 19 september of zondag 20 september van start te gaan.

2.     Per dag worden vooralsnog niet meer dan 500 deelnemers toegelaten. Dit maximum wordt uiteindelijk nog bepaald door de landelijke overheid.

3.     Er wordt om de 5 minuten in groepjes van 20 lopers gestart. 

 

(lees meer)

 

In afwachting van de ontwikkelingen m.b.t. de Coronacrisis 
wordt het inschrijfgeld pas op 1 september van je rekening afgeschreven.

 

 

Start en finish: Restaurant de Roovertsche Leij - Goirle  

 

Deelnemers worden ingedeeld in groepen van circa 20 lopers.

We doen dit om je als deelnemer zo goed mogelijk op een gezonde en veilge manier te latengenieten van de mooie natuur die je onderweg tegenkomt.

De eerste groep (27,5 km) start om 09.30 uur. Vervolgens starten de volgende groepen om de 5 minuten.

 

 

Inrichting Start & Finish gebied

 


 

 

Deelnemers informatie: Trailrun

 

Let op: Er is geen douche gelegenheid in het restaurant aanwezig.

 


Organisatie:  Athletic Events  & Peristiwa Project en Event support

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

19 & 20 september 2020