De Smokkelaarstrail is een trail waar je als hardloop/wandel en natuurliefhebber goed aan je trekken komt. Het parcours loopt door de bossen van de diverse landgoederen in de grensstreek tussen Goirle, Hilvarenbeek en het Belgische Poppel. Het trailparcours is gemiddeld zwaar en is een mooie afwissselende route door de natuur. Zo loop je langs beken, vennetjes en door naald- en loofbossen.
Ook kom je onderweg enkele kleine klimmetjes tegen. Je kunt kiezen uit twee afstanden: 8,2,km - 12,5 km - 21 km - 25 km. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WAT

Het grensgebied tussen Tilburg, Goirle en het Belgische dorp Poppel was in de vorige eeuw een geliefd en berucht smokkelgebied. Grote smokkelploegen van zo’n 40 man wisten 's nachts hun weg te vinden door de uitgestrekte bosgebieden. De vele paden en veldweggetjes vormden het decor van spannende smokkelnachten met confrontaties tussen smokkelaars en douaniers.
De Smokkelaarstrail loopt voor een groot deel over deze historische smokkelpaden in het grensgebied tussen Nederland en België.

 

 

 

 

 

 

 

 

WAAR

Smokkelaarstrail

Hardlopen en wandelen over de oude 'historische' smokkelpaden. Parcours loopt door de bosgebieden tussen Goirle - Poppel (B) - Hilvarenbeek

 

De start en finish  van de Smokkelaarstrail vinden plaats bij het restaurant de Roovertsche Leij op het langoed Gorp en Roovert. Dit ligt ten zuiden van Tilburg/Goirle op slechts 1 km van de Belgische grens.

 

 

DEELNAME KOSTEN

In afwachting van de ontwikkelingen m.b.t. de Coronacrisis 
wordt het inschrijfgeld pas op 1 september van je rekening afgeschreven.

 

 Zaterdag 19 september Afstanden Inschrijfkosten
Trailrun  8,2 km € 20
Trailrun 12,5 km € 22,50
 Trailrun 21 km € 24,50
 Trailrun 27,5 km € 24,50
 Zondag 20 september  Afstanden Inschrijfkosten 
 Trailrun 8,2 km € 20
 Trailrun 12,5 km € 22,50
 Trailrun 21 km € 24,50
 Trailrun  27,5 km € 24,50
 Teaminschrijvingen 19 & 20 september    
 Korting Team 5 personen 8,2 km € 80,00  (5e deelnemer gratis)
 Korting Team 5 personen 12,5 km  € 90,00  (5e deelnemer gratis)    
 Korting Team 5 personen 21 km € 98,00 (5e deelnemer gratis)
 Korting Team 5 personen 27,5 km € 98,00 (5e deelnemer gratis)

 

Trailrun
Je krijgt: een volledig uitgezet en beveiligd parcours, verzorging onderweg, verzorging bij de finish, gratis garderobe, kleedruimtes,

EHBO posten onderweg, mountainbike route beveiliging, een herinnering en gratis parkeren.  


Er wordt gestart in kleine startgroepen om ze de 'gezonde' veiligheid te kunnen waarborgen.  Het starten in kleinere groepen verhoogt het loopplezier en de veiligheid.

Zo kun je onderweg volop genieten van de mooie natuur!  

De inschrijving sluit zodra het maximaal aantal van 500 deelnemers voor 19 september en 500 deelnemers op 20 september bereikt is of uiterlijk op 18 september om 24.00 uur.

 

           

 

 

Deelname en aansprakelijkheid

 

De organisatie is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

De organisatie  behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en) ,waarbij dit in redelijkheid niet anders van de organisatie  kan worden verwacht.

Er bestaat in het geval van overmacht geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch op vergoeding van (im)materiële schade. Er bestaat ook geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch vergoeding van (im)materiële schade bij evt niet volledig af (kunnen)leggen van het uitgezette parcours. 

Tot 15 augustus 2020 is het mogelijk de inschrijving per mail te annuleren. Het inschrijfgeld wordt na aftrek van € 5 administratie kosten na 24 september 2020 op de door u aangegeven rekening teruggestort.


Organisatie:  Athletic Events 

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemene Voorwaarden

 
 

18 & 19 september 2021