De Smokkelaarstrail is een trail waar je als hardloop/wandel en natuurliefhebber goed aan je trekken komt. Het parcours loopt door de bossen van de diverse landgoederen in de grensstreek tussen Goirle, Hilvarenbeek en het Belgische Poppel. Het trailparcours is gemiddeld zwaar en is een mooie afwissselende route door de natuur. Zo loop je langs beken, vennetjes en door naald- en loofbossen.
Ook kom je onderweg enkele kleine klimmetjes tegen. Je kunt kiezen uit twee afstanden: 8,2,km - 12,5 km - 21 km - 25 km. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WAT

Het grensgebied tussen Tilburg, Goirle en het Belgische dorp Poppel was in de vorige eeuw een geliefd en berucht smokkelgebied. Grote smokkelploegen van zo’n 40 man wisten 's nachts hun weg te vinden door de uitgestrekte bosgebieden. De vele paden en veldweggetjes vormden het decor van spannende smokkelnachten met confrontaties tussen smokkelaars en douaniers.
De Smokkelaarstrail loopt voor een groot deel over deze historische smokkelpaden in het grensgebied tussen Nederland en België.

 

 

 

 

 

 

 

 

WAAR

Smokkelaarstrail

Hardlopen en wandelen over de oude 'historische' smokkelpaden. Parcours loopt door de bosgebieden tussen Goirle - Poppel (B) - Hilvarenbeek

 

De start en finish  van de Smokkelaarstrail vinden plaats bij het restaurant de Roovertsche Leij op het langoed Gorp en Roovert. Dit ligt ten zuiden van Tilburg/Goirle op slechts 1 km van de Belgische grens.

 

Inschrijving Smokkelaarstrail  heropend


In afwachting van de ontwikkelingen m.b.t. de Coronacrisis 
wordt het inschrijfgeld pas op 1 september van je rekening afgeschreven.


 

Trailrun

Je kunt inschrijven voor de volgende afstanden:

8,2 km - 12,5 km - 21 km - 27,5 km

 

Inschrijfoptie's:


- Individuele deelnemer

- Team van 5 deelnemers waarbij de 5e deelnemer gratis is.

Schrijf hier in 

 

Trailwalk

Je kunt inschrijven voor de volgende afstanden:

8,2 km - 12,5 km - 21 km - 27,5 km


Schrijf hier in 

 

 

 


 

 

 

 

   

 

 

 
 
 
 
 

19 & 20 september 2020