De Smokkelaarstrail is een trail waar je als hardloop/wandel en natuurliefhebber goed aan je trekken komt. Het parcours loopt door de bossen van de diverse landgoederen in de grensstreek tussen Goirle, Hilvarenbeek en het Belgische Poppel. Het trailparcours is gemiddeld zwaar en is een mooie afwissselende route door de natuur. Zo loop je langs beken, vennetjes en door naald- en loofbossen.
Ook kom je onderweg enkele kleine klimmetjes tegen. Je kunt kiezen uit twee afstanden: 8,2,km - 12,5 km - 21 km - 25 km. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WAT

Het grensgebied tussen Tilburg, Goirle en het Belgische dorp Poppel was in de vorige eeuw een geliefd en berucht smokkelgebied. Grote smokkelploegen van zo’n 40 man wisten 's nachts hun weg te vinden door de uitgestrekte bosgebieden. De vele paden en veldweggetjes vormden het decor van spannende smokkelnachten met confrontaties tussen smokkelaars en douaniers.
De Smokkelaarstrail loopt voor een groot deel over deze historische smokkelpaden in het grensgebied tussen Nederland en België.

 

 

 

 

 

 

 

 

WAAR

Smokkelaarstrail

Hardlopen en wandelen over de oude 'historische' smokkelpaden. Parcours loopt door de bosgebieden tussen Goirle - Poppel (B) - Hilvarenbeek

 

De start en finish  van de Smokkelaarstrail vinden plaats bij het restaurant de Roovertsche Leij op het langoed Gorp en Roovert. Dit ligt ten zuiden van Tilburg/Goirle op slechts 1 km van de Belgische grens.

 

 

Keuze uit 8,2 km - 12,5 km - 21 km - 27,5 km

 

 

Inschrijven voor beide dagen is weer mogelijk

 

Zaterdag 19 september: Smokkelaarstrailrun (maximum 750 deelnemers)


Zondag 20 september: Smokkelaarstrailrun (maximum 750 deelnemers) 

 

Starttijd van 09.30 tot 13.00

 

Inschrijfoptie's:


- Individuele deelnemer

- Team van 5 deelnemers waarbij de 5e deelnemer gratis is.

 

Zaterdag 19 september

Schrijf hier in voor zaterdag 19 september 

 


Zondag 20 september 

 

Schrijf hier in  voor zondag 20 september

 

In afwachting van de ontwikkelingen m.b.t. de Coronacrisis 
wordt het inschrijfgeld pas op 1 september van je rekening afgeschreven.

 

 

 


 

 

 

 

   

 

 

 
 
 
 
 

19 & 20 september 2020